Categorieën

  • Wormtestkit
  • Microscopen
  • Wormtestmateriaal
  • Praktijkdagen

Praktijkdagen / Praktijkdag organiseren op eigen locatie

Wilt u voor beriende paardenhouders, als fokvereniging, pensionstal etc. bij u op locatie een praktijkdag organiseren dan is dat zeker mogelijk.
Wat wij vragen is een ruimte met stabiele tafels en comfortabel voor de deelnemers om de gehele dag in te verblijven. Daarnaast verzorgt u de koffie, thee en eventueel een lunch. Wij hebben beamer (en scherm), whiteboard,  microscopen, onderzoeks-materialen, verlengsnoeren etc. mee.

In de ochtend nemen wij nog een stuk theorie door waarin we de verschillende
parasieten en symptomen bij je paard bespreken en bekijken. We behandelen verder onderwerpen als weide management, werkame middelen,  infectiedruk verlagen en resistentie vertragen.

In de middag oefenen herkennen van de verschillende wormeieren, preparaat klaar maken voor onderzoek, gebruik van microscoop en uitlezen van de telkamers.
Iedere cursist heeft een wormtestkit en microscoop ter beschikking tijdens de praktijkdag en mag meerdere mestmonsters onderzoeken.

De dag start om 9.30 en is rond 17:00 uur weer afgelopen.

Het maximaal aantal cursisten is 14 en minimaal 10 zodat wij aan iedereen voldoende aandacht kunnen schenken tijdens deze dag. Onze doelstelling is dat u aan het einde van de dag zelfstandig mestonderzoek kan uitvoeren en naar aanleiding van de uitslag weet hoe te handelen.


 
Foto('s):
Prijsinformatie:
Prijs per cursist:
€ 70,00
Aantal: Bestellen

Voorraad