Categorieën

 • Wormtestkit
 • Microscopen
 • Wormtestmateriaal
 • Praktijkdagen
 • Darmgezondheid

Darmgezondheid / Healthy Gut Producer 2,5 kg en 5 kg

Healthy Gut Producer supplement 2,5kg      

Is een aanvullend diervoeder bestemd voor paarden ter verbetering van de vruchtbaarheid, weerstand, vacht- en hoefconditie en darmgezondheid. Hierin zijn naast hoogwaardige vitamines en Beta-caroteen ook organisch gebonden sporenelementen toegevoegd zoals Sel-Plex®, Bioplex® Koper, Bioplex Zink en Bioplex Mangaan. Deze organisch gebonden sporenelementen hebben een zeer hoge biologische opneembaarheid. Daarnaast bevat die supplement Yea-Sacc®1026 levende gisten. 

 • Verbetert de vruchtbaarheid

 • Verhoogt de weerstand

 • Zorgt voor gezonde hoeven en glanzende vacht

 • Verbetert de darmgezondheid

Fokkerij: 
Deze voedingsstoffen zijn belangrijk voor de ontwikkeling van de follikel en voor de functie van het gehele lichaam bij de merrie. De kans op embryonale sterfte neemt af en de hengstigheid is beter waarneembaar bij de merrie. Is bijzonder geschikt voor fokmerries omdat dit supplement de weerstand van merrie en veulen verhoogt en omdat het een evenwichtige botgroei bij het ongeboren veulen bevordert. Bij hengsten zal de spermakwaliteit positief worden beïnvloed door een verbeterde seleniumvoorziening. Zogende merries zullen meer melk produceren voor het pasgeboren veulen.

Weerstand: 
Door hoge gehaltes aan o.a. Vitamine E en organische spoorelementen, in het bijzonder Sel-Plex (organisch gebonden Selenium) wordt een optimale weerstand bereikt. Hierdoor is het dier minder gevoelig voor o.a. infecties door ongewenste bacteriën en herstelt sneller na intensieve arbeid. 

Hoeven en vacht: 
Door het verstrekken wordt hoorngroei en vernieuwing van het haarkleed gestimuleerd en wordt de kwaliteit en opbouw van het hoornweefsel verbeterd, met name door een hoge dosering Biotine.  Dit resulteert in stevige, gezonde hoeven en een glanzende vacht. 

Darmgezondheid: 
Bevat Yea-Sacc 1026 levende gisten. Deze levende gisten van Yea-Sacc1026 hebben een positieve invloed op de spijsvertering.

Mineralen en vitaminen zijn een onmisbaar onderdeel van het rantsoen. Echter de gehaltes aan mineralen in het ruwvoer zijn vaak niet toerijkend om aan de behoefte van het paard te voldoen. Wanneer de gemiddelde gehaltes van mineralen in (voordroog)hooi, (gegevens verkregen via Blgg-Agroxpertus uit Oosterbeek), afgezet worden t.o.v. de behoefte van fokmerries blijkt dat de gehalten van de meeste sporenelementen te laag zijn. Om aan de behoefte van het dier te kunnen voldoen kan niet ongestraft het aandeel anorganische mineralen (zouten) toegediend worden. De mineralen en vitaminen zullen elkaars opname negatief beïnvloeden.

Adviesdosering:

 • Paard: 50 gram per dier per dag 

 • Lacterende merries en hengsten in dekseizoen: 100 gram per dier per dag  

 • Merries met verminderde vruchtbaarheid: minimaal 3 weken voor insemineren of dekken tot de 3e maand van de dracht: 100 gram per dier per dag  

 • Bij verminderde hoefkwaliteit:100 gram per dier per dag. Over het voer verstrekken.

 • Pony: 30 gram per dier per dag 

 • Lacterende merries en hengsten in dekseizoen: 60 gram per dier per dag 

 • Merries met verminderde vruchtbaarheid: minimaal 3 weken voor insemineren of dekken tot de 3e maand van de dracht: 60 gram per dier per dag 

 • Bij verminderde hoefkwaliteit: 60 gram per dier per dag.

 • Over het voer verstrekken.


Analytische bestanddelen:                Ruw eiwit: 16,3 % Ruw vet 1,5 % Ruwe as 13,2 %
Ruwe celstof 3,2 %
                                                          Calcium 0.3 % Fosfor 1,5 % Magnesium 2,5% Natrium 0,4% DL-Methionine 10,0%
Nutritionele additieven:                      Vitamine A (E672) 400.000 IE
                                                           Vitamine D3 (E671) 80.000 IE
                                                           Vitamine E (all-rac-alfa-tocoferlyacetaat 3a700)  12.500 mg
                                                           Vitamine C (L-ascorbinezuur) 2.000 mg
                                                           Nicotinezuur 600 mg
                                                           Foliumzuur 100 mg
                                                           D-Biotine 240.000 mcg
                                                           Beta-caroteen (E160a) 5.000 mg
                                                           Koperchelaat (van gehyrdrateerde aminozuren) E4 800 mg
                                                           Zinkchelaat (van gehydrateerde aminozuren) E6 2.000 mg
                                                           Mangaanchelaat (van gehydrateerde aminozuren) E5 2.000 mg
                                                           Selenium (organische vorm) 25 mg
                                                           Saccharomyces crevisiae (5x10)10 CFU

Samenstelling:                                 tarwebloem, glucose, natriumchloride

Extra informatie over de ingrediënten in de Healthy Gut Producer:

Yea-Sacc®1026 levend gist van Saccharomyces cerevisiae stam 1026 heeft een EU-registratie voor het verbeteren van de vertering bij paarden. Verbetert de gezondheid en het functioneren van de blinde en dikke darm, vermindert verzuring en levert een efficiënte omzetting van ruwe celstof naar energie voor lichaamsconditie, groei of melkproduktie. De levende gisten van Yea-Sacc1026 hebben een positieve invloed op de spijsvertering. Door deze levende gisten bereikt men een optimale en stabiele pH in de dikke en blinde darm. Doordat Yea-Sacc1026 specifieke bacteriën stimuleert, en andere -ongewenste- bacteriën juist afremt in hun groei, ontstaat een betere celstofvertering. Dit heeft een betere darmgezondheid tot gevolg en helpt darmgerelateerde problemen als koliek en hoefbevangenheid te voorkomen.De levende gisten van Yea-Sacc1026 zorgen voor een betere voederbenutting door een verhoogde opname van mineralen en voedingsmiddelen.Zogende merries zullen meer melk produceren voor het pasgeboren veulen. Yea-Sacc1026 bevordert een snel herstel na ziekte. 

Sel-Plex® is het eerste geregistreerde organisch Selenium in Europa. Sel-Plex is de natuurlijke vorm van Selenium zoals het in de plant aanwezig is . Het Selenium is ingebouwd in aminozuren zoals cysteïne en methionine. Selenium is belangrijk voor o.a. het immuunsysteem, spierherstel na arbeid, bevruchtingspercentage, embryonale ontwikkeling, vitaliteit van veulens, ontwikkeling van spermacellen.  De belangrijkste voordelen van organisch selenium zijn verbonden met zijn werking als antioxidant en de beschermende rol in situaties van stress:

 • Verhoging van de weerstand.
 • Snel spierherstel na intensieve arbeid.
 • Verbeterde spieropbouw en een versterkte werking van andere anti-oxidanten zoals vitamine E.
 • Verbetering van de vruchtbaarheid.
 • Vermindering van het aantal dieren dat "aan de nageboorte blijft staan".
 • Selenium overdracht via placenta naar het embryo geeft een hoger Se gehalte in het embryo, een betere bescherming van het embryonale DNA en daardoor minder embryonale sterfte en een verhoogd Se weefselgehalte bij veulens.
 • Selenium overdracht van merrie naar veulen via biest en melk voor optimale weerstand van het veulen.
 • Hogere selenium weefsel reserves waardoor bij behoefte selenium direct beschikbaar is voor aanmaak van antioxidanten.
 • Een hoog selenium gehalte in het veulen op het moment van spenen om problemen te voorkomen tijdens de opfokperiode.
 • Worden opgeslagen in het weefsel zodat ze beschikbaar zijn als het dier ze nodig heeft.
 • Beschikbaarheid hoger dan 90%.
Bioplex® is een assortiment essentiële sporenelementen in organische vorm.
Met Bioplex sporenelementencombinaties is een voedingssupplement ontwikkeld voor elk specifiek doel. Deze spelen in op fundamentele tekorten aan sporenelementen die (sport)prestaties, gezondheid en vruchtbaarheid positief beïnvloeden.

Bioplex organische mineralen zijn mineralen waarbij het Koper-, Zink- en Mangaan ion omgeven is door een aminozuur en/of peptiden. Dit is precies de vorm zoals het mineraal voorkomt in bijv. gras! Hierdoor zijn organische mineralen beter in staat hoge mineralen behoefte te dekken gedurende de groei, optimale vruchtbaarheid en diergezondheid!  Waar anorganische mineralen voor 10-40 % worden opgenomen is de beschikbaarheid voor de bioplex organische mineralen hoger dan 90 %. Hoe dat komt, is doordat in de darm de de waterlaag en de slijmlaag beschermen het paard tegen opname van anorganische (lichaamsvreemde) mineralen. In de waterlaag slaan anorganische mineralen neer, zodat opname in de darm niet meer mogelijk is. Terwijl in de slijmlaag alle geladen deeltjes worden gebonden, waaronder de anorganische mineralen. Daarnaast hebben de organische mineralen geen tegengestelde werking of binden ze zich niet aan andere mineralen.
 
Opties:
Velden met een * zijn verplichte velden
Prijsinformatie:
Prijs per :
€ 46,95

Verwachte levertijd

1 dag(en)

Voorraad

 

Dit product is niet uit voorraad leverbaar